Четверг, 8 Апреля 2010 года, 14:44
Просмотров: 2123 шт.

Бизнес → Недельный обзор по гривне (29.03.2010-02.04.2010)


Недельный обзор по гривне (29.03.2010-02.04.2010)

На минулому тижні вітчизняний валютний ринок зберігав непорушний спокій. Готівковий курс гривні відносно долара лише незначно змінився з 7.8867 на початку тижня до позначки 7.8908 у п’ятницю. Офіційний курс за підсумками тижня склав 7.9250 гривень за один долар США.

Національний банк України (НБУ) відзначає, що в березні на міжбанківському валютному ринку спостерігалося стійке перевищення пропозиції валюти над попитом. Розвитку такої тенденції сприяли збільшення експортної виручки та інвестиційних надходжень за умов одночасного зменшення загального обсягу переводів іноземної валюти на користь нерезидентів.

Наприкінці минулого тижня з Києва поїхала місія Міжнародного валютного фонду (МВФ). Цього разу Україна та МВФ досягли значного прогресу у перемовинах стосовно питання поновлення фінансування. Але ціла низка питань лишається невирішеною. Зокрема, невирішеними лишаються питання розміру та способів фінансування дефіциту державного бюджету та Пенсійного фонду, а також фінансового оздоровлення НАК "Нафтогаз України".

Тим часом, в Україні зростає загроза посилення інфляційного тиску. Керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький вважає, що факторами зростання темпів інфляції є монетарна й бюджетна активність України протягом останніх місяців, «січневий синдром», вплив очікувань у зв’язку з виборами, вплив динаміки уповільнення імпорту.

Для того, щоб стримати зростання інфляції, на думку Литвицького, необхідним є залишити облікову ставку на поточному рівні, сприяти помірному зміцненню курсу гривні в район біля 7,8 грн/долл. Хоча віце-прем’єр Сергій Тігіпко в березні повідомляв, що уряд очікує збереження курсу у 2010 році на рівні 8,0 гривень за один долар США.

Скорочення інфляції також стане кращим інструментом для підтримки експортерів. До речі, зміцнення гривні зараз не спричиняє негативного впливу на експортерів. Справа в тому, що раніше спостерігалось зниження реального ефективного курсу обміну гривні, що допомогло формуванню певного запасу для курсової протекції експортерів.

В цілому, схоже на те, що курс гривні залишиться в районі поточного рівня протягом кількох наступних місяців.

При цьому, на думку багатьох аналітиків, деяке зниження курсу буде можливе у серпні. Це пов’язане з планами Нацбанку по збільшенню монетарної бази, а також із сезонним підвищенням попиту на валюту.


Пiдготовлено: Куренна Оксана, аналітичний вiддiл TeleTRADE, м. Київ

*****


ooolesya
Блог им. ooolesya
Рейтинг записи
  0  

←Туда  Сюда→
Авторизуйтесь или зарегистрируйтесь, чтобы иметь возможность комментировать записи!


Категории

Товары и Услуги  Авто  Отдых  Здоровье  Hi-Tech  Стройка  Fashion  Разное  Домашний очаг  Бизнес  Общество  Кухня  Образование  Флора и фауна  Музыка и кино  Спорт  Туризм  Хобби  География  Позитив  Наука и Техника  Карьера  Теория жизни  История  Знаменитости  Творчество  Отношения  Фольклор  Религия  Право  Астрономия  Мистика 


Облако тегов



TOP Блоггеры

profitinvestingprofitinvesting
Записей: 3723

webweb
Записей: 741

sorokasoroka
Записей: 611

begtopmerbegtopmer
Записей: 530

ShaDeRzzShaDeRzz
Записей: 242

little_fairylittle_fairy
Записей: 164

nomeNNescionomeNNescio
Записей: 153

savchenkosavchenko
Записей: 98

BeautyPROFBeautyPROF
Записей: 94

Jetos2Jetos2
Записей: 78

DiezelSun2DiezelSun2
Записей: 73

KisaMurMurKisaMurMur
Записей: 53

Весь список

Последние комменты

  • comp-service написал(а):
    Комп-Сервис, Ремонт компьютеров и ноутбуков в Киеве https://comp-service.kiev.ua
  • Koval написал(а):
    [url=https://avafka.ru/]анкор[/url]
  • Koval написал(а):
    Привет! Я тоже недавно искал информацию о лицензионных казино в Украине и нашел отличный сайт, котор...
  • Serrt написал(а):
    Тут все есть: https://ya.ru/ Добавлено позже: Тут все есть: [url=https://ya.ru/]https://ya.ru/[/url]
  • Serrt написал(а):
    Спасибо!

Столярные изделия в Мариуполе