Пятница, 26 Февраля 2010 года, 15:13
Просмотров: 2764 шт.

Бизнес → Тижневий огляд валютного ринку (15.02.2010-19.02.2010)


Тижневий огляд валютного ринку (15.02.2010-19.02.2010)

На минулому тижні гривня помітно зміцнилась як по відношенню до долара, так і проти євро. Курс гривні стосовно американської валюти за підсумками тижня становив 8.00. Офіційний курс дещо знизився і склав 7.9997 гривень за один долар США. У середу Національний банк України (НБУ) проводив цільовий валютний аукціон по долару з ціною відтинання 8,01 грн./дол. Слід відзначити, що після подолання позначки 8.05 курс долару по відношенню до гривні може продовжити знижатися в район 7.95.


*****



Парадокс, але курс гривні зростає, в той час, коли попит на іноземну валюту не знижується. У січні населення країни придбало на 833 млн. дол. більше, ніж продало. А в 2009 році було придбано на 8,4 млрд. дол. більше, аніж продано.

Просто громадяни України не несуть гроші до банку. У січні на 5% скоротилося споживання, а це означає, що люди скуповують долар та євро і переводять свої гривні у стан скарбу. І вивести гроші з цього стану буде надзвичайно важно, адже люди вже звикли нікому не довіряти.

Особливої зацікавленості з боку іноземних інвесторів теж поки що не спостерігається. Згідно до прогнозів, у цьому році зацікавленість іноземних інвесторів Україною буде відновлено не повністю, оскільки високий рівень державного ризику може, як і раніше, спричинити негативний вплив на прийняття інвестиційних рішень. Разом з тим експерти вважають, що очікуване зростання економіки у другому півріччі може сприяти зростанню інвестицій в українську економіку в порівнянні з 2009 роком.

Нагадаємо, що обсяги прямих іноземних інвестицій в економіку України в 2009 році скоротилися на 48,4 % і склали 5,635 млрд. дол. Загальні обсяги прямих іноземних інвестицій, вкладених в Україну, станом на 1 січня 2010 року складали 40 млрд дол., що на 12,4% більше, ніж обсяги інвестицій на початок попереднього року.

Цікавою зараз є ситуація з євро. Вона дещо інша, ніж по долару. Євро більше залежить від ситуації на світовому ринку, а вона останнім часом не сприяє єдиній валюті. Члени ЄС зібралися на зустрічі в Брюсселі. Мова йшла про скорочення бюджетного дефіциту Греції та готовність інших членів валютного союзу втрутитися в ситуацію у разі необхідності. Ситуацію ускладнюють страйки, які грецькі робітники влаштовують на знак протесту проти підвищення пенсійного віку та скорочення зарплат: міри, спрямовані на боротьбу з дефіцитом бюджету.

Незважаючи на відносну незначущість фінансових проблем Греції, занепокоєння викликає можливість поширення бюджетної кризи на інші країни. В зоні ризику знаходяться Португалія, Іспанія, Ірландія й Італія. До того ж фінансові інституції ЄС можуть отримати дестабілізуючий поштовх у разі розвитку ситуації за небажаним сценарієм.

Поки що нічого страшного не сталося, але побоювання, що відновлення економіки Єврозони буде більш повільним, ніж в інших регіонах світу, спричиняють певний тиск на євро.

Крім того, підтримку долару надає той факт, що Федеральна Резервна система не очікувано вирішила вперше за три роки підвищити дисконтну відсоткову ставку, за якою банки напряму отримують позики від ФРС з 0.50% до 0.75%. Але це не означає, що ставка по федеральних фондах також буде відразу підвищено. Отже євро скоро може почати корекцію свого падіння, а це призведе і до підвищення курсу євро по відношенню до гривні.

Підготовлено: аналітичний відділ TeleTRADE


Эта запись отмечена тегами: сайт мариуполяукраинафинансыблог

ooolesya
Блог им. ooolesya
Рейтинг записи
  0  

←Туда  Сюда→
Авторизуйтесь или зарегистрируйтесь, чтобы иметь возможность комментировать записи!


Категории

Товары и Услуги  Авто  Отдых  Здоровье  Hi-Tech  Стройка  Fashion  Разное  Домашний очаг  Бизнес  Общество  Кухня  Образование  Флора и фауна  Музыка и кино  Спорт  Туризм  Хобби  География  Позитив  Наука и Техника  Карьера  Теория жизни  История  Знаменитости  Творчество  Отношения  Фольклор  Религия  Право  Астрономия  Мистика 


Облако тегов



TOP Блоггеры

profitinvestingprofitinvesting
Записей: 3731

webweb
Записей: 741

sorokasoroka
Записей: 611

begtopmerbegtopmer
Записей: 538

ShaDeRzzShaDeRzz
Записей: 242

little_fairylittle_fairy
Записей: 164

nomeNNescionomeNNescio
Записей: 153

savchenkosavchenko
Записей: 98

BeautyPROFBeautyPROF
Записей: 94

Jetos2Jetos2
Записей: 78

DiezelSun2DiezelSun2
Записей: 73

KisaMurMurKisaMurMur
Записей: 54

Весь список

Последние комменты

  • comp-service написал(а):
    Комп-Сервис, Ремонт компьютеров и ноутбуков в Киеве https://comp-service.kiev.ua
  • Koval написал(а):
    [url=https://avafka.ru/]анкор[/url]
  • Koval написал(а):
    Привет! Я тоже недавно искал информацию о лицензионных казино в Украине и нашел отличный сайт, котор...
  • Serrt написал(а):
    Тут все есть: https://ya.ru/ Добавлено позже: Тут все есть: [url=https://ya.ru/]https://ya.ru/[/url]
  • Serrt написал(а):
    Спасибо!

Сделай правильный выбор!